divendres, 2 de gener del 2009

Quin rumb seguirà CDC a Canet?

Després d'haver viscut l'ascenció i la ciaguda de Josep Rovira al capdavant de CiU, o de patir l'etapa més ximpleta de la democràcia recent del nostre poble amb la moció de censura d'en Paco Garcia i l'eterna picabaralla política entre ell, en Mas, en Figuerola i els d'Unió, jo em pensava que l'arribada de Laureà Gregori a la presidència de CDC havia de ser l'esperança per redreçar el partit tradicionalment més votat a Canet.

Ves per on, quina sorpresa quan llegeixo a la revista Àmbit que hi ha hagut canvis a la direcció de Convergència! I no sé si són, precisament, esperançadors... La presidència ha anat a parar a mans de Jesús Marín, un tipus jove i molta ambició, però que també representa la versió que menys ens agrada veure als plens municipals: la del desafiament i la crítica destructiva constant per part de l'oposició. Afortunadament, Gregori es manté com a portaveu de la formació als plens, però això no evita que Marín també hi digui la seva.

Més enllà d'això, la pregunta és: representa Marín el tarannà de CDC a Canet? Ara que, vista quina era l'altra candidatura (encapçalada per un tal Felipe Carrillo, l'única faceta que conec del qual és la de criticar l'equip de govern amb textos en castellà en totes aquelles publicacions locals que li ho permeten) encara podem dir que hem estat de sort!

4 comentaris:

  1. Doncs el rumb de CDC a Canet és el de la l'autodestrucció. Amb aquesta nova direcció sense cap ganxo a les properes eleccions CiU (sense Unió) camina cap a una situació de quedar-se sense representació en el Ple municipal a les properes eleccions locals. Pronostico els pitjors resultats de la història de CiU a Canet de Mar. Els dirigents actuals, tant del partit (amb el clan Marin) com de l'actual Grup Municipal (els que han sobreviscut), no tenen la suficient experiència ni capacitat per liderar els propers comicis. Molt serà si fan algun regidor. Déu els ajudi.
    Una altre cosa serà la candidatura d'Unió Municipal de Catalunya de Canet que pot passar perfectament de 3 a 7 regidors sense adonar-se'n. Temps al temps.

    ResponElimina
  2. Estimat Canetenc. He llegit amb atenció el teu article sobre el nou rumb de Convergència a Canet. Volia fer un parell de puntualitzacions que crec que tenen bastanta importància. El rumb si fa o no fa serà el mateix de la començada pel company Laureà Gregori. El que representa la nova executiva és el que han decidit la majoria dels militants de CDC a Canet. som l´únic partit que em fet eleccions demostrant un cop més l´esperit crític i democràtic del partit que represento. pel que dius dels plens et convido assistir als mateixos i veuràs clarament que de crítica destructiva res de res. Aprobem una gran part dels punts que es plantegen però també entendras que oposició s´ha de fer i a més amb un equip de govern tant fluix i mancat d´il.lusió com el que governa Canet.
    Un dels objectius del partit es poder parlar amb la resta de formacions polítiques d´una forma oberta i franca i no com fins ara on estavem arribant a un punt d´aïllament insotenible per tots plegats. I entre un dels objectius és arribar acords amb Unió, que són els nostres companys de federació i els que creiem que podem tirar endavant un projecte de poble. També m´agradaria fer un prec, que és mirar endavant d´una vegada per totes, pel bé del poble.
    Jesús Marín i Hernàndez
    President del CEL de CDC a CAnet de MAR.

    ResponElimina
  3. Benvolgut Anònim.
    En primer lloc lamento que no t´identifiquis i aprofitis l´anonimat que ofereix aquest medi per dir coses que imagino que dius desde el resentiment. Em sap greu, però compendras que represento malgrat no t´agradi gaire, al partit més votat a canet i per tant no accepto les teves crítiques. Per tant, estimat anònim, m´agradaria ferte alguna aclaració.
    Ni amb els temps mes complicats del partit, CDC ha desaparegut i ara tampoc passarà. Som un partit viu i seguirem sent el partit que la majoria dels canetencs donen la seva confiànça.
    T´agraïria si vols poder establir un diàleg franc amb tu, sense anonimat, ja que de ben segur t´estimes al poble tant com jo i els dos el que busquem és el benestar del poble i la seva gent.
    El present es construeix mirant el futur i no obstaculitzant projectes.
    Rep una cordial salutació.
    Jesús Marín i Hernàndez.
    President de CDC a Canet de Mar.

    ResponElimina
  4. Benvolgut Jesús,
    gràcies per la teva participació al blob. Participació que, d'altra banda, no podia faltar sent una de les persones citades en aquest post. Tant de bo s'acompleixin els teus objectius. És especialment interessant l'acostament cap a Unió per intentar presentar una llista de coalició real a les properes eleccions.
    Seria tot un plaer que ens anessis posant al corrent de com evolucionen les propostes de la secció local de Convergència. Un missatge que faig extensiu a la resta de formacions polítiques del poble.

    Salutacions!

    ResponElimina