dimarts, 6 de gener del 2009

Coherència en els pressupostos

Dos dits de front. Això és el que ha demostrat tenir el regidor de Comunicació de Canet, l'Òscar Figuerola, quan fa pocs dies va anunciar per Ràdio Canet que el nostre poble abandona el consorci de la TDT a l'Alt Maresme. En temps de crisi com els que corren era absurd destinar una partida d'uns quants milers d'euros a un canal de televisió que, fins la data, és àmpliament desconegut per al gran públic. Figuerola havia defensat des de sempre que Canet se sumés al carro de la TDT de proximitat, però ha demostrat tenir seny quan ha dit que no a qualsevol preu. Tenint una ràdio com a mitjà de comunicació de proximitat, és totalment innecessari, ara com ara, fer més despesa en projectes de dubtosa solidesa.

I parlant de despesa, aquest cop sí que l'Ajuntament ho té complicat per quadrar els números del 2009. El pressupost encara no s'ha tancat i ja veurem quan triguen a fer-ho. L'alcalde, en el seu missatge de cap d'any, feia menció a la crisi econòmica i al fet que d'alguna manera ja estava bé que passés per tal que aquesta posés tothom al seu lloc. És cert que molts aprofitats es van voler sumar al carro del boom immobiliari i que la majoria s'han ben enganxat els dits. Però també és cert que els ajuntaments també han begut d'aquesta mamella tot el què han pogut. I ara que la bombolla ha petat, els ajuntaments també ho pateixen.

Potser fora bo començar a plantejar uns pressupostos municipals que defugin de les llicències d'obra com a principal font d'ingressos, juntament amb taxes i impostos locals. La solució no passa per apujar les ordenances fiscals a una ciutadania que, d'altra banda, ja va prou ofegada amb l'atur i l'augment de les hipoteques. No escanyem tant la gallina, o arribarà un dia en què no farà més ous! Ara és el moment perquè tècnics i polítics facin un exercici d'imaginació per tirar endavant el poble amb noves fórmules que no passin per augmentar la fiscalitat de les nostres butxaques.

2 comentaris:

  1. A més: qui coi es mira els canals de la tdt? Mira que són dolents!!!!!

    ResponElimina
  2. Des del grup municipal de CiU tenim un bon nombre d´iniciatives de caire econòmic que l´equip de govern sistemàticament encapçalat del senyor Mas han rebutjat.
    Entre d´altres seria interessant reduir la despessa corrent.En primer lloc eliminar algun càrrec de confiànça que a nivell pràctic no serveixen de res i que no aporten cap benefici a la ciutadania que a la fi ha de ser l´objectiu del consistori.
    Imaginació també seria començar a plantejar un canvi per exemple en la recollida d´escombraries que s´emporta una bona part del pressupost municipal.
    Per no esmentar el pressupost absolutament engreixat de la regidoria de cultura del senyor Òscar Figuerola.
    Propostes per reduir despesa hi han, el que no hi ha és imaginació, normal en un equip de govern sense capacitat ni il.lusió.

    ResponElimina