divendres, 2 de gener del 2009

Les multes, prioritat de la Policia Local?

La pàgina web de l'Ajuntament anuncia que la Diputació de Barcelona ha cedit gratuïtament 4 PDA (uns ordinadors de butxaca) acompanyats d'una impressora en miniatura per tal de poder posar multes in situ. És clar, com que l'Ajuntament ja no recapta tants diners com abans en matèria de llicències d'obra, la manera més ràpida de corregir aquest desajust d'ingressos en el pressupost municiapl és a base de les temudes "receptes" dels urbanos.

El desig de qualsevol ciutadà, i de la regidora de Seguretat Ciutadana, seria que aquests aparells s'acabessin rovellant per manca d'ús (la qual cosa significaria que no hauria calgut utilitzar-les), però la lògica fa pensar que, amb els temps que corren, els agents hauran rebut ordres clares i estrictes per aplicar la tolerància zero davant qualsevol petita situació que pugui significar interposar una multa.

Tant de bo m'equivoqui...

2 comentaris:

  1. Jo crec que els hauran de canviar per desgast, perquè ara mateix és excessiu el filar prim d'alguns agents. Les multes les posen per passar-te 10 centímetres en un pas de vianants, totes per aparcament, i quan no hi és l'infractor.
    Això sí, controls de soroll per motos i quads, control dels gossos que van sueltos i de la quantitat d'excrements que hi ha pel poble (dels parcs ja ni parlo, el turó del Drac sembla el Turó de la caca de gos), control dels grafiteros (cada matí un grafitti nou), de les pandilles de "ciclomoteros", etc... això no que ja un ha de fer valdre l'autoritat i no estan els temps per això, anem a "lo facil", les multes i la grua.

    molt bé pel blog, feia falta una veu !

    ResponElimina
  2. Per parlar de seguretat s’ha de tenir una mica d’idea, d’experiència, de sentit comú, és molt senzill opinar des del desconeixement, potser també amb ressentiment (sol passar quan a algú li posen una multa o li retiren el cotxe amb la grua).

    Si vostès analitzessin acuradament l’acció denunciadora d’un cos de policia, al•lucinarien, però de poca quantitat de multes que hi posen.
    A Canet, per exemple, durant el 2009 la policia local va posar 5.500 multes, entre les quals estan incloses les de radar, alcoholèmia, drogues (si ,drogues, n’hi ha conductors que condueixen drogats, ho sabien ?) altres dinàmiques com per parlar amb el telèfon mòbil, sense cinturó, conduir de forma negligent o temerària, etc, etc, etc. Sabem entre quants agents ? 22 i escaig.

    Si no em fallen les mates, això suposa una mitjana de 15 multes al dia, que dividit entre tres torns de servei de 8 hores (mati, tarda i nit) surten a 5 multes per torn. Ara bé, si vostès acaben fent la formula magistral de dividir aquestes 5 multes per torn entre els 2 o 3 policies que hi ha de servei al carrer, llavors el resultat és que un policia sol posar de mitjana menys de 2 denuncies per dia de feina en les seves vuit hores de servei.

    Òbviament al juny, juliol o l’agost es solen posar moltes més denuncies per exemple que al gener, el febrer o el novembre, entre d’altres.

    Però senyors, això només són dades. La premissa d’un cos de policia modern i democràtic és posar poques denuncies però ben posades, primant la qualitat per sobre de la quantitat. I això de vegades no es pot sostenir perquè s’haurien de posar moltes més denuncies per evitar que l’acció dels incívics i infractors, vull dir d'aquells irrespectuosos fins i tot amb si mateixos, no afecti a molts ciutadans que tenen molta cura amb les nombres de trànsit i respecten a la resta d’usuaris. Canet és un poble bastant incívic en general, i en matèria de trànsit mo és una excepció. Cotxes sobre les voreres de la riera Buscarons o Gavarra, gent que ocupa les zones de càrrega i descàrrega indiscriminadament, que no respecta els reservats per a minusvàlids, a les cantonades, davant els guals, als passos de zebra, i el que encara sagna més, a les zones limitades amb horari gratuïtes sense posar-hi el rellotge o posant-lo i mantenint el cotxe durant tot el dia canviant tant el cotxe com el rellotge per intentar prendre el pel als policies i evitar que altres conductors gaudeixin d’aquest temps gratuït per a fer vida i poble a Canet. I alguns d’aquests infractors són els que tenen botigues i negocis, no ho sabien ? Tenir un comerç, aparcar el seu propi cotxe evitant que els “clients” no disposin de llocs d’aparcament. Curiós, oi ?

    I molts encara s'atreveixen a dir que a Canet no hi ha aparcament: a la riera Gavarra hi ha un pàrquing públic de pagament com hi ha a la majoria de poblacions. Endemés, a la Carbonella hi caben gairebé 400 cotxes (està a 3.5 minuts caminant des del centre), al pàrquing de l’antiga caserna de la guàrdia civil hi caben 40 més, i altres 40 a la riera Marià Serra (tot gratuït), es pot aparcar sense pagar durant una hora i mitja al carrer Ample, la plaça Macià, al voltant del mercat, a la riera Gavarra, General Moragues i Verge de Montserrat.

    I per acabar, senyors contertulians, els hi faré una pregunta: s’imaginen un fuster collant cargols sense un trepant, o un mecànic canviant les rodes d’un cotxe amb la típica clau que acompanya la roda de recanvi, o els escombriaires netejant els carrers amb l’enyorada escombra envers les actuals màquines industrials ? A'imaginen bancs i caixes sense caixers automàtics o no poder accedir a les nostres comptes corrents des de casa a través d'internet ?


    És més rapit posar una denuncia a mà que amb PDA, però la diferència de fer-ho amb les noves tecnologies resulta més àgil, còmode i segur, i estalvia recursos i despeses. Per això tenim la gran sort de poguer expressar aquí lliurement tot el que pensem fent ús d’un ordinador, en un blog i des de qualsevol indret.

    Bona nit.

    ResponElimina